Nakládaný hermelín
Máte rádi nakládaný hermelín? A teď druhá otázka… četli jste někdy jeho složení v obchodě? Já ano a musím říci, že už mě párkrát chuť přešla. Naložit si hermelín doma ale není vůbec nic složitého a jak řekl klasik – víte, co jíte Tedy hurá do toho, kromě odležení vám příprava zabere jen chvilinku.
Základní informace
Obtížnost | * |
Doba přípravy | 15 min |
Tepelná úprava | cca 3 – 5 dní nechat odležet v lednici |
Množství | 4 porce |
Potřebujeme
- 4 ks hermelínu nebo camembertu
- 1-2 cibule
- česnek
- 1 kapii
- mletou papriku
- sůl, pepř
- olej (slunečnicový)
Postup
- Z česneku, soli, pepře a mleté papriky vytvoříme marinádu
- Hermelín rozkrojíme na poloviny a potřeme je marinádou z obou stran
- Papriku a cibuli nakrájíme a prokládáme jimi rozkrojený hermelín
- Hermelín přiklopíme a vkládáme do vhodné nádoby
- Můžeme opět prokládat cibulí a paprikou
- Přemůžeme se a necháme alespoň 3 dny odležet 🙂