Valentýnský jahodový cheesecake

Snad každý z nás zná přísloví, že láska prochází žaludkem. My s tím naprosto souhlasíme a proto vám přinášíme recept na neodolatelný valentýnský jahodový cheesecake! U nás v redakci se po nich jen zaprášilo…

jahodový cheesecake
Obtížnost **
Doba přípravy 20 min + chlazení přes noc
Tepelná úprava 20 min.
Množství cca 18 dortíků

Potřebujeme

  • 1 balení celozrnných Bebe sušenek
  • lžička mleté skořice
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 hrnek jahodového pyré + pár jahod na ozdobu
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 200 g smetanového sýra (např. Palouček z Lidlu)
  • 0,5 hrnku krupicového cukru
  • špetka soli (nemusí být, záleží na slanosti sýra)
  • 1 vanilkový lusk (místo něho můžeme použít 2 vanilkové cukry – 24 g)
  • kůra z 1 citronu
  • 2 velká vejce
  • 250 ml zakysané smetany (čím více procent tuku, tím lépe)
  • šlehačka
  • silikonové formičky (nebo jakékoliv jiné)

Postup

  • Sušenky rozdrtíme (pokud možno v robotu) na malinké kousky. Přidáme skořici a pořádně zapracujeme rozpuštěné máslo, dokud nám směs nepřipomene mokrý písek. Sušenky vmačkáme cca  do 1/3 výšky formiček.
  • Jahodové pyré přivedeme k varu a přidáme cukr. Škrob rozmícháme v trošce vlažné vody a přilijeme do pyré. Chvíli necháme probublat a odstavíme.
  • Smetanový sýr vložíme do robota a necháme rozmíchat na 2. stupeň. Přidáme cukr a sůl. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a nožem vyškrábeme dužinu, kterou přidáme do dobře promíchané smetanové směsi. Přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a mícháme na 3. stupni. Přidáme vejce a nakonec také zakysanou smetanu. Vše pořádně promícháme.
  • Smetanový krém vlijeme na sušenkový korpus cca 1 cm pod okraje formiček a přidáme lžičku jahodového pyré.
  • Dortíky vložíme cca na 20 minut do trouby předehřáté na 150°C.
  • Hotové cheesecaky necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  • Druhý den dortíky vyndáme, dozdobíme je šlehačkou a čerstvými jahodami - neodolatelné valentýnské jahodové dortíky typu cheesecake jsou na světě!

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close