Vyberte možnost Stránka

Valentýnský jahodový cheesecake

Snad každý z nás zná přísloví, že láska prochází žaludkem. My s tím naprosto souhlasíme a proto vám přinášíme recept na neodolatelný valentýnský jahodový cheesecake! U nás v redakci se po nich jen zaprášilo…

Základní informace
Obtížnost **
Doba přípravy 20 min + chlazení přes noc
Tepelná úprava 20 min.
Množství cca 18 dortíků

 

 

Potřebujeme
  • 1 balení celozrnných Bebe sušenek
  • lžička mleté skořice
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 hrnek jahodového pyré + pár jahod na ozdobu
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 200 g smetanového sýra (např. Palouček z Lidlu)
  • 0,5 hrnku krupicového cukru
  • špetka soli (nemusí být, záleží na slanosti sýra)
  • 1 vanilkový lusk (místo něho můžeme použít 2 vanilkové cukry – 24 g)
  • kůra z 1 citronu
  • 2 velká vejce
  • 250 ml zakysané smetany (čím více procent tuku, tím lépe)
  • šlehačka
  • silikonové formičky (nebo jakékoliv jiné)
Postup
  • Sušenky rozdrtíme (pokud možno v robotu) na malinké kousky. Přidáme skořici a pořádně zapracujeme rozpuštěné máslo, dokud nám směs nepřipomene mokrý písek. Sušenky vmačkáme cca  do 1/3 výšky formiček.
  • Jahodové pyré přivedeme k varu a přidáme cukr. Škrob rozmícháme v trošce vlažné vody a přilijeme do pyré. Chvíli necháme probublat a odstavíme.
  • Smetanový sýr vložíme do robota a necháme rozmíchat na 2. stupeň. Přidáme cukr a sůl. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a nožem vyškrábeme dužinu, kterou přidáme do dobře promíchané smetanové směsi. Přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a mícháme na 3. stupni. Přidáme vejce a nakonec také zakysanou smetanu. Vše pořádně promícháme.
  • Smetanový krém vlijeme na sušenkový korpus cca 1 cm pod okraje formiček a přidáme lžičku jahodového pyré.
  • Dortíky vložíme cca na 20 minut do trouby předehřáté na 150°C.
  • Hotové cheesecaky necháme přes noc ztuhnout v lednici.
  • Druhý den dortíky vyndáme, dozdobíme je šlehačkou a čerstvými jahodami – neodolatelné valentýnské jahodové dortíky typu cheesecake jsou na světě!

Zanechte odpověď