Domácí šunka se sýrem

Dnešní domácí šunka se sýrem je výsledkem experimentu z jednoho dne, kdy mě zase honila mlsná. Tentokrát jsem šunku udělal z kuřecích prsních řízků, přidal trochu bazalky a kostky sýra. Nechci se chlubit, ale myslím, že se mi to povedlo 🙂 Pokud jste nečetli článek o výrobě domácí šunky s česnekem, tak se podívejte sem. Pokud nemáte šunkovar (cože! :-)), máme pro vás tip v tomto článku.

Domácí šunka se sýrem
Obtížnost *
Doba přípravy 10 min + 30 min vymíchání
Tepelná úprava 120 min
Množství 600g šunky

Potřebujeme

  • 1/2 kg kuřecích stehenních řízků
  • 11 g soli
  • 1/2 lžíce medu
  • 1/2 dcl vody
  • 10 dkg oblíbeného sýra
  • bazalka

Postup

  • Stehenní řízky odblaníme a ořízneme případný tuk
  • Maso, koření, sůl, vodu a med dáme do robotu vymíchat na cca 30minut
  • Přidáme na kostky nakrájený sýr a ještě asi 3 minuty vymícháme
  • Směs vložíme do šunkovaru a dáme odležet do ledničky minimálně na 12 hodin
  • Postup dušení je stejný jako v článku Domácí šunka s česnekem.
Pokud máte raději jemnější strukturu šunky, použijte kuřecí prsní řízky namísto stehenních.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close