Domácí šunka se sýrem
Dnešní domácí šunka se sýrem je výsledkem experimentu z jednoho dne, kdy mě zase honila mlsná. Tentokrát jsem šunku udělal z kuřecích prsních řízků, přidal trochu bazalky a kostky sýra. Nechci se chlubit, ale myslím, že se mi to povedlo Pokud jste nečetli článek o výrobě domácí šunky s česnekem, tak se podívejte sem. Pokud nemáte šunkovar (cože! :-)), máme pro vás tip v tomto článku.
Základní informace
Obtížnost | * |
Doba přípravy | 10 min + 30 min vymíchání |
Tepelná úprava | 120 min |
Množství | 600g šunky |
Potřebujeme
- 1/2 kg kuřecích stehenních řízků
- 11 g soli
- 1/2 lžíce medu
- 1/2 dcl vody
- 10 dkg oblíbeného sýra
- bazalka
Postup
- Stehenní řízky odblaníme a ořízneme případný tuk
- Maso, koření, sůl, vodu a med dáme do robotu vymíchat na cca 30minut
- Přidáme na kostky nakrájený sýr a ještě asi 3 minuty vymícháme
- Směs vložíme do šunkovaru a dáme odležet do ledničky minimálně na 12 hodin
- Postup dušení je stejný jako v článku Domácí šunka s česnekem
Pokud máte raději jemnější strukturu šunky, použijte kuřecí prsní řízky namísto stehenních.