Lehký salát se sýrovou omáčkou

Nedávno jsem byla na návštěvě u kamarádky, která místo tradičních jednohubek připravila vynikající zeleninový salát. Inspirovala mne natolik, že jsem si hned další týden nakoupila rukolu a polníček a pustila se do tvorby vlastní tajemné kompozice.  Výsledný recept vám nyní předkládám 🙂

lehký zeleninový salát
Obtížnost *
Doba přípravy 15 min.
Tepelná úprava 20 min.
Množství 4 porce

Potřebujeme

Salát:
  • polovina hlávky ledového salátu
  • 250 g polníčku
  • 250 g rukoly
  • 4 vejce
Sýrová omáčka:
  • 250 ml sladké smetany
  • 150 g strouhaného sýra
  • směs bylinek typu Itálie
  • špetka soli
  • 1 lžička másla na jíšku
  • 1 lžička hladké mouky na jíšku

Postup

  • Listy ledového salátu si natrháme na malé kousky tak, aby se nám dobře jedly (můžeme natrhat také polníček a rukolu). Všechny druhy salátů omyjeme a smícháme dohromady ve větší míse.
  • Než si připravíme omáčku, dáme si vařit vejce.
  • V malém hrnci si necháme rozpustit máslo a potom ho zasypeme lžičkou mouky. Vařečkou pořádně promícháme, zalijeme smetanou, přidáme špetku soli a za občasného míchání přivedeme k varu.
  • Jakmile nám smetana vaří, ztlumíme plamen, přidáme nastrouhaný sýr a bylinky - a neustále omáčku mícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  • Vařená vejce si rozřízneme napůl, položíme na salát, přelijeme omáčkou a můžeme podávat! Dobrou chuť! :)
Na barevné dozdobení salátu můžete použít červenou papriku.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close