Cizrna s mletým masem – rychlá, zdravá a hlavně dobrá

Cizrna, někdy známá jako římský hrách, je luštěnina, která by v našem jídelníčku chybět neměla. Ze všech druhů luštěnin obsahuje nejvíce vápníku a fosforu, navíc je významným zdrojem vlákniny, železa a zinku. Proto jsme se dnes rozhodli podělit se s vámi o tento velice rychlý a pro letní měsíce ideální recept s mletým hovězím masem.

hovězí maso s cizrnou
Obtížnost *
Doba přípravy počítejte nejméne 10 hodin pro namočení cizrny
Tepelná úprava 20-30 minut
Množství 4 - 6 porcí

Potřebujeme

  • 250g cizrny
  • 500g mletého hovězího masa
  • 200g rajčatového protlaku
  • 100g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olej nebo máslo na cibulku

Postup

  • Jako první si musíme cizrnu namočit do vody. Podle druhu a instrukcí na balení ji musíme nechat cca 10 hodin nabobtnat
  • Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle nebo na oleji
  • Přidáme mleté maso, které osmahneme, až všechny kousky zesvětlají
  • Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek
  • Do pánve přidáme cizrnu a rajčatový protlak
  • Necháme maso i cizrnu dusit pěkně doměkka
  • Podáváme s chlebem a nakládaným okurkem

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close