Cizrna s mletým masem – rychlá, zdravá a hlavně dobrá
Cizrna, někdy známá jako římský hrách, je luštěnina, která by v našem jídelníčku chybět neměla. Ze všech druhů luštěnin obsahuje nejvíce vápníku a fosforu, navíc je významným zdrojem vlákniny, železa a zinku. Proto jsme se dnes rozhodli podělit se s vámi o tento velice rychlý a pro letní měsíce ideální recept s mletým hovězím masem.
Základní informace
Obtížnost | * |
Doba přípravy | počítejte nejméne 10 hodin pro namočení cizrny |
Tepelná úprava | 20-30 minut |
Množství | 4 – 6 porcí |
Potřebujeme
- 250g cizrny
- 500g mletého hovězího masa
- 200g rajčatového protlaku
- 100g cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olej nebo máslo na cibulku
Postup
- Jako první si musíme cizrnu namočit do vody. Podle druhu a instrukcí na balení ji musíme nechat cca 10 hodin nabobtnat
- Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle nebo na oleji
- Přidáme mleté maso, které osmahneme, až všechny kousky zesvětlají
- Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek
- Do pánve přidáme cizrnu a rajčatový protlak
- Necháme maso i cizrnu dusit pěkně doměkka
- Podáváme s chlebem a nakládaným okurkem