Vepřová kýta pečená na medu

Pečená vepřová kýta je klasika, kterou možná moc často do moderního jídelníčku nezařazujeme. Pokud ale jednou za čas chcete kýtu připravit, vyzkoušejte ji malinko netradičně – s medem a snítkou rozmarýnu. Výborně chutná s čerstvým chlebem a s okurkami.

Vepřová kýta pečená na medu
Obtížnost **
Doba přípravy 20 min
Tepelná úprava pečeme asi 60 min
Množství 6 porcí

Potřebujeme

  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 velká lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • sojová omáčka
  • větvička rozmarýnu (nebo již koupený drcený)
  • máslo na osmahnutí

Postup

  • Vepřovou kýtu nasolíme a opepříme
  • Z medu, sojové omáčky a nasekaného rozmarýnu uděláme marinádu, kterou maso důkladně potřeme
  • Necháme chvíli odležet
  • Na pánvi rozpustíme máslo (nebo sádlo) a maso ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo
  • Pečeme cca 1 hodinu při 180°C v zakrytém pekáčku. Občas trošku podlijeme vodou.
Jako příloha se výborně hodí čerstvý chléb nebo brambory a samozřejmě se nesmí zapomenout na nakládáné okurky.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close