
Kuřecí maso s banánem a pomerančem
Jestli máte rádi exotická jídla, tak je tento recept určený právě vám. Recept na kuřecí maso s banánem a pomerančem vznikl před jednou očekávanou návštěvou, kterou jsme chtěli něčím trochu překvapit. Možná si říkáte, že experimentovat s jídlem pro návštevu není zrovna moudré, ale tentokrát se to opravdu vyplatilo. Použili jsme suroviny, které jsme zrovna měli po ruce, ale výsledek byl vskutku exotický. Posuďte sami a pokud recept vyzkoušíte, napište nám, jak chutnal vám
Základní informace
Obtížnost | *** |
Doba přípravy | 20 minut |
Tepelná úprava | 20-30 minut |
Množství | 4 porce |
Potřebujeme
- 600g kuřecích prsních řízků
- 2 cibule
- 2 kapie
- 1-2 mrkve
- kousek celeru
- 2 dcl bílého vína
- kari koření
- sůl
- 1 lžíce solamylu
- olivový olej
- 1 pomeranč
- 1 banán
- vlašské ořechy
Postup
- Nejprve si vytvoříme marinádu z 1/2 dcl bílého vína, solamylu a kari koření
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, zalijeme marinádou a necháme odležet
- Nakrájíme zeleninu na širší nudličky a přidáme do cibulky, kterou jsme nechali zpěnit na olivovém oleji, krátce orestujeme a necháme chvilku podusit – ne dlouho, zelenina by měla být křehká
- Na olivovém oleji zprudka orestujeme maso a podlijeme zbývajícím vínem
- Nakonec na pánvi krátce osmahneme nakrájené ořechy (spíše větší kousky, půlky ničemu nevadí) a přidáme banán s pomerančem… vše na 2-3 minutky osmahneme a ihned podáváme
- Ideální přílohou je samozřejmě rýže a bílé víno
Nejdůležitější a zároveň nejnáročnější je pohlídat, aby všechny tři fáze přípravy, tedy zelenina, maso a ovoce, byly ukončeny v jednu chvíli a mohli jsme tedy podávat vše teplé a čerstvě připravené. Dobrou chuť!