Kuřecí maso s banánem a pomerančem

Jestli máte rádi exotická jídla, tak je tento recept určený právě vám. Recept na kuřecí maso s banánem a pomerančem vznikl před jednou očekávanou návštěvou, kterou jsme chtěli něčím trochu překvapit. Možná si říkáte, že experimentovat s jídlem pro návštevu není zrovna moudré, ale tentokrát se to opravdu vyplatilo. Použili jsme suroviny, které jsme zrovna měli po ruce, ale výsledek byl vskutku exotický. Posuďte sami a pokud recept vyzkoušíte, napište nám, jak chutnal vám 🙂

Kuřecí maso s banánem a pomerančem
Obtížnost ***
Doba přípravy 20 minut
Tepelná úprava 20-30 minut
Množství 4 porce

Potřebujeme

  • 600g kuřecích prsních řízků
  • 2 cibule
  • 2 kapie
  • 1-2 mrkve
  • kousek celeru
  • 2 dcl bílého vína
  • kari koření
  • sůl
  • 1 lžíce solamylu
  • olivový olej
  • 1 pomeranč
  • 1 banán
  • vlašské ořechy

Postup

  • Nejprve si vytvoříme marinádu z 1/2 dcl bílého vína, solamylu a kari koření
  • Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, zalijeme marinádou a necháme odležet
  • Nakrájíme zeleninu na širší nudličky a přidáme do cibulky, kterou jsme nechali zpěnit na olivovém oleji, krátce orestujeme a necháme chvilku podusit - ne dlouho, zelenina by měla být křehká
  • Na olivovém oleji zprudka orestujeme maso a podlijeme zbývajícím vínem
  • Nakonec na pánvi krátce osmahneme nakrájené ořechy (spíše větší kousky, půlky ničemu nevadí) a přidáme banán s pomerančem... vše na 2-3 minutky osmahneme a ihned podáváme
  • Ideální přílohou je samozřejmě rýže a bílé víno
Nejdůležitější  a zároveň nejnáročnější je pohlídat, aby všechny tři fáze přípravy, tedy zelenina, maso a ovoce, byly ukončeny v jednu chvíli a mohli jsme tedy podávat vše teplé a čerstvě připravené. Dobrou chuť!
 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close