Tvarohové knedlíky s jahodami a překvapením

Kdo by nemiloval tradiční tvarohové knedlíky s jahodami? Jahody nám konečně rostou a tak si jich musíme pořádně užít. Jahodový koktejl, jahodová šťáva, jahodový koláč, no a samozřejmě jahodové knedlíky taky! Tím spíš, když uvnitř čeká překvapení 🙂

Tvarohové knedlíky s jahodami
Obtížnost *
Doba přípravy 20 minut + 10 minut odležení
Tepelná úprava 5-10 minut
Množství 18 knedlíků

Potřebujeme

  • 100 g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 500 g měkkého odtučněného tvarohu
  • 2 vejce
  • 400 g polohrubé mouky
  • ovoce
  • čokoláda na vaření

Postup

  • Máslo utřeme spolu s cukrem do krému.
  • Do krému pořádně zamícháme tvaroh. Pak přidáme vejce a nakonec mouku. Když nám už nepůjde těsto hníst stěrkou, pomoučíme si pracovní plochu a těsto pořádně hněteme prsty. Když je těsto pořádně zpracované, necháme jej 10 minut odležet.
  • Po odležení z těsta vyválíme cca 5 mm tlustý plát, který nařežeme na čtverečky o délce asi 10 cm. Podle velikosti na každý čtvereček poklademe jahody, můžeme je ještě trošku pocukrovat. Jako překvapení přidáme do každého knedlíku kousek čokolády. Podle obrázku čtverečky zabalíme do tzv. šátečku, který postupně zatěšníme a v rukách vytvarujeme do kulatého knedlíku.
  • Hotové knedlíky vhodíme do vroucí vody a necháme vařit 5 minut, dokud nevyplavou nahoru. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a třeba i osmahnutou srouhankou.
  • Dobrou chuť! :)

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close