Kuřecí maso se zázvorem a zeleninou
Kuřecí maso a zelenina jdou určitě dohromady a když se vhodně nakoření (třeba zázvorem), zalijí šlehačkou a dají zapéct do trouby, může z toho vzniknout pochoutka jako třeba dnešní kuřecí maso se zázvorem a zeleninou. Jako přílohu si můžete zvolit rýži, bramboráčky, nebo třeba krokety – podle vlasní chuti a stavu zásob ve spíži. Dobrou chuť a nezapomeňte nám napsat, jak se Vám oběd podařil.
Základní informace
Obtížnost | ** |
Doba přípravy | 20 min |
Tepelná úprava | 30 min |
Množství | 4 porce |
Potřebujeme
- 600g kuřecích prsíček (nebo steheních řízků)
- 600g zeleniny (mrkev, rajčata, cuketa, brokolice, cibule …)
- máslo na zeleninu
- bazalka
Na okořenění masa:
- olivový olej
- sůl
- mletý zázvor
- pepř
- česnek
- chilli
Na zalití před zapečením:
- 250ml šlehačky
- 100ml mléka
- 2 vejce
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okořeníme pepřem, trochou chilli a zasypeme zázvorem.
- Pokapeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
- Zeleninu si nakrájíme na kousky (já mám rád spíše větší), nasolíme, opepříme a přidáme nakrájenou bazalku.
- Zprudka osmahneme kuřecí kousky z obou stran a vyskládáme s nimi dno pekáče.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na ní orestujeme, pokud máte rádi měkčí, nechte chvíli podusit.
- Orestovanou zeleninou přikryjeme maso v pekáčku.
- Smícháme si šlehačku, mléko, vajíčka. Připravenou směsí zeleninu s kuřecím masem zalijeme.
- Vše dáme zapéct do trouby na cca 30 min.