Lívanečky s ovocem a stracciatella krémem

Jednou za čas mám obrovskou chuť na lívanečky, které nám dělala maminka, když jsme byli malí. Lívanečky s marmeládou – mňam. Časem přibylo šťavnaté ovoce a nakonec i stracciatella krém z tvarohu, šlehačky a kousky hořké čokolády. Tento recept si založte pro případy, kdy se vám zasteskne po něčem sladkém a moc dobrém…

Lívanečky s ovocem a stracciatella krémem
Obtížnost *
Doba přípravy 30 min. (+ 20 minut na odležení – nemusí být)
Tepelná úprava
Množství 35 lívanečků

Potřebujeme

Lívance
  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr (12 g)
  • špetka soli
  • olej na smažení
Náplň a krém
  • mražené ovoce (v létě čerstvé)
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 60 g moučkového cukru
  • 20 g najemno nastrouhané hořké čokolády

Postup

  • Mléko s vejci smícháme, přidáme sůl s cukrem a nakonec opatrně přidáváme mouku.
  • Směs na lívance dáme na 20 minut odležet do lednice.
  • Po vytažení si potřeme pánvičku troškou oleje a z těsta usmažíme lívanečky.
  • Když jsou hotové, na jeden naložíme ovoce a druhým jej vždy přiklopíme.
  • Pořádně vychlazenou smetanu vyšleháme a opatrně smícháme s tvarohem a cukrem.
  • Do tvarohovo-šlehačkového krému nasypeme hořkou čokoládu a směs poklademe na lívancové „věžičky“.
  • Nakonec je opět posypeme čokoládou a hotová snídaně nám voní pod nosem!  Dobrou chuť! :)

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close