Menu podle malého šéfkuchaře

Tentokrát nemusí oběd vymýšlet a vařit maminky, „vařit“ totiž budou malí šéfkuchaři! Jak se nedělní oběd povedl tříletému Toníčkovi, který se rozhodl pro tradiční maso s rýží a zeleninou, můžete vidět na vlastní oči. My v redakci dáváme menu podle malého šéfkuchaře, který k pití doporučil kokosový džus a nebo prý vodu, určitě jedničku 🙂

Menu podle malého šéfkuchaře
Obtížnost Snadné s pomocí maminky
Vhodné pro děti od: 3 let

Potřebujeme

  • papírový talíř
  • lepidlo (nejlépe Herkules)
  • nůžky
  • „suroviny“ - např. čočku, těstoviny, červenou papriku (koření), trošku zmrazené zeleniny (hrášek, kukuřice, kostičky mrkve..)
  • barevné papíry - vajíčko může představovat vystřižená kolečka z bílého a žlutého papíru, řízek může představovat vystřižený ovál z hnědého tvrdého papíru...

Postup

  • Nejprve si připravíme papírový talíř a vybrané „suroviny“.
  • Na talíř naneseme lepidlo – do pomyslného kruhu uprostřed.
  • Na lepidlo postupně nasypeme vybrané „suroviny“ a dobře přitlačíme.
  • Necháme zaschnout.
Tip: I když je tyčinkové lepidlo kvůli snadné manipulaci často vhodnější než Herkules, tentokrát rozhodně doporučujeme použít starý dobrý Herkules. Na nerovném povrchu drží "potraviny" daleko líp.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Google+

Používáme cookies pro zlepšení našich služeb a jsme povinni Vás o tom informovat. Používáním stránek souhlasíte s použitím cookies.. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close