Já se bouchl, bouli mám. A kdy ses bouchl? No zítra.
Menu podle malého šéfkuchaře
Tentokrát nemusí oběd vymýšlet a vařit maminky, „vařit“ totiž budou malí šéfkuchaři! Jak se nedělní oběd povedl tříletému Toníčkovi, který se rozhodl pro tradiční maso s rýží a zeleninou, můžete vidět na vlastní oči. My v redakci dáváme menu podle malého šéfkuchaře, který k pití doporučil kokosový džus a nebo prý vodu, určitě jedničku 🙂

Obtížnost | Snadné s pomocí maminky |
Vhodné pro děti od: | 3 let |
Potřebujeme
- papírový talíř
- lepidlo (nejlépe Herkules)
- nůžky
- „suroviny“ - např. čočku, těstoviny, červenou papriku (koření), trošku zmrazené zeleniny (hrášek, kukuřice, kostičky mrkve..)
- barevné papíry - vajíčko může představovat vystřižená kolečka z bílého a žlutého papíru, řízek může představovat vystřižený ovál z hnědého tvrdého papíru...
Postup
- Nejprve si připravíme papírový talíř a vybrané „suroviny“.
- Na talíř naneseme lepidlo – do pomyslného kruhu uprostřed.
- Na lepidlo postupně nasypeme vybrané „suroviny“ a dobře přitlačíme.
- Necháme zaschnout.
Tip: I když je tyčinkové lepidlo kvůli snadné manipulaci často vhodnější než Herkules, tentokrát rozhodně doporučujeme použít starý dobrý Herkules. Na nerovném povrchu drží "potraviny" daleko líp.