
Kuřecí maso s brokolicí a rajčaty
Protože na jaře nás to o víkendu více táhne ven – na výlet, do přírody nebo jen tak na sluníčko, připravili jsme pro vás recept na kuřecí maso s brokolicí a rajčaty – tedy na rychlé, chutné a voňavé jídlo se zeleninou.
Základní informace
Obtížnost | ** |
Doba přípravy | 30 minut |
Tepelná úprava | 40 minut na zapečení |
Množství | 4-6 porcí |
Potřebujeme
- 800g brambor
- 800g kuřecích prsních řízků
- 1 větší cibule
- 250ml šlehačky
- cca 3 rajčata
- 1/2 brokolice
- sůl, pepř, česnek
- máslo na cibulku (nebo olivový olej)
Postup
- Nejdříve si uvaříme brambory v celku, které po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky
- Na másle si zpěníme cibulku a přidáme na růžičky rozkrájenou brokolici, necháme chvilku podusit
- Do zapékací mísy naskládáme první vrstvu brambor a přidáme vrstvu brokolice
- Maso nasolíme, okořeníme a na pánvi orestujeme z obou stran
- Orestované maso dáme na vrstvu brokolice
- Na maso naklademe plátky rajčat
- Zalijeme šlehačkou a dáme zapéct na cca 40 minut při 180°C